2014. február 2., vasárnap

Legyen jobb tőled a világ! 2014.02.01. Tata

Legyen jobb Tőled a világ, légy az Önkéntesünk!
Csináld azt , amihez értesz, amit szeretsz csinálni, önállóan vagy csapatban!
Nyitó előadás volt Tatán, Alapítványunk klubhelyiségében.

Alapítványi tevékenységünk, elképzelhetetlen az önkéntes segítők nélkül. Az önkéntesség során mindenki saját ismeretivel, képességeivel hozzájárul ahhoz, hogy rendezett tiszta környezetben tudjunk élni és felnevelni gyermekeinket.

Az önkéntesség és az önzetlen munka, az empátia kialakulásának egyik alapvető feltétele.
Gyermekeink, és a körülöttünk élők, a mi segítségünkkel és példáinkon keresztül tanulhatják meg az empátiát és majd lassan idővel törődéssé és önzetlen magatartássá alakíthatják azt.



Miért jó önkéntesnek lenni?
Mert az önkéntesség során rengeteg, veled hasonlóan gondolkodó emberrel ismerkedhetsz meg és új barátságokat is köthetsz fiatalabb, veled egykorú vagy idősebb emberekkel is. Továbbá olyan kapcsolatokat építhetsz ki, amelyek később szakmai gyakorlatod, vagy a jövőbeli munkád során jól jöhetnek.

Az önkéntesség nemcsak a pályakezdőknél hanem a szülés után munkába visszatérő anyák, szakmai tapasztalattal nem rendelkezők, munkanélküliek, betegség miatt a munkaerőpiactól távollevőknek nagyban hozzájárul az elhelyezkedésben és a gyakorlat- illetve a tapasztalatszerzésben.

Különböző kompetenciafejlesztésekben is sokat segít az önkéntesség, fejlődik a környezeti illetve szociális érzékenység, az empátia és a kommunikációs készség.

Fontos, hogy jó érzéssel töltsön el az, amit csinálsz! Ne feledd, ezáltal kicsit a kezedbe veheted az irányítását a dolgoknak, és te is tehetsz azért, hogy az élet és környezeted jobb és szebb legyen.

Alapítványunknál az önkéntesség kezdetben szórakozás, ezután életforma, a jövőben pedig a biztos állás lehetősége, mert ez az első lépés, hogy Te légy a Szabad Levegő Alapítvány Építő Embere!

Nincsenek megjegyzések: