2013. november 28., csütörtök

Nagy Családi Nap és Adventi Ünnepi Vásár volt a tatai laktanyában

2013.11.23-án, szombaton családi nappal egybekötött adventi vásárt tartottak az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál, Tatán. 

A színvonalas eseményen a gyerekek és a felnőttek is egyaránt találhattak számukra érdekes elfoglaltságot. Többek között volt játszóház, arcfestés, ólomkatona öntés a gyerekeknek, kézműves bemutató és vásár az anyukáknak, ahol a különböző kézműves technikákról (mint például a textilszobrászat, foltvarrás) felvilágosítást kaphattak, és természetesen vásárolhattak is a már elkészített termékekből, és a bórkóstolás sem maradhatott el az apukáknak.

Találkozhattunk még a szomódi őstermelők által bemutatott mindenféle földi jóval a süteménytől, a mézen át, a gyümölcsökig, és még sorolhatnám. S mindeközben a színpadon előadók színvonalas műsorokkal kápráztatták a közönséget.

A Szabad Levegő Alapítvány sem hiányzott erről a rendezvényről, amiért ezúton is köszönetet mondunk a szervezőknek. Az alapítvány standjánál a gyerekek üres fadominóra mintát rajzolhattak, amit egy kézműves beleégetett, ezzel örökítve meg a rajzokat. 

Volt aki – katona gyerekekről lévén szó – tankot rajzolt, volt, aki kiscicát, volt, aki a klasszikus dominót, mindenkinek a fantáziájára volt bízva. A végeredményen látszott, hogy a gyerekek fantáziája szárnyalt, nagyon szép alkotások születtek. Természetesen fát is lehetett ültetni, bár most nem a szabadban, hanem zárt térben, úgynevezett ültető zacskóba, amit miután hazavittek az elsajátított technikával a kertjükben is elültethettek. A gyerekek többsége már meg is tervezte, hogy hol kap helyet az új növény az udvarban. Érdekes volt látni, hogy milyen odafigyeléssel, és szeretettel bántak a kicsi fákkal, és látszólag nagy örömet okozott nekik, hogy némi segítséggel, de mégis maguktól ültethettek egy fát. Reméljük, egyiküknek sem ez volt az utolsó. 
Nagyon szép és élménnyel teli délután volt, reméljük, hogy lesz még ilyen.